BG 213 – BeaG Security Token (BST)

Musea hebben een nieuwe manier gevonden om aan geld te komen. Ze delen schilderijen op in talloze – soms wel een miljoen! – virtuele stukjes (AST’s) en verkopen die vervolgens aan het publiek.
Ze noemen het eufemistisch ‘democratisering van de kunst’. Iedereen kan immers op deze manier in het bezit komen van een (piepklein) stukje van een kunstwerk. Hoera!
En iedereen die zo’n stukje koopt – soms maar een paar pixels, die een minuscule hoeveelheid verf op een miniem stukje schildersdoek representeren – wordt mede-eigenaar van het kunstwerk. Of eigenlijk van een virtuele weergave van het kunstwerk.

Iedereen kan dus nu in een kunstwerk investeren en zich voortaan aandeelhouder noemen. Ook die mensen voor wie zoiets voorheen ondenkbaar was.
Als klein-aandeelhouder – er geldt meestal een restrictie van 5 AST’s per persoon, om die ‘democratisering van de kunst’ te waarborgen – hebt u natuurlijk vrijwel geen beslissingskracht met betrekking tot wat er met het schilderij gebeurt. Het is meer de gedachte die telt: dat u voortaan mede-eigenaar bent van een waardevol kunstobject!
En dat ‘security’ in de term ‘Art Security Token’ geldt natuurlijk bovenal de financiële zekerheid van het museum.

Dus, ik dacht: dat kan ik ook!
Ik heb mijn lichaam in een bescheiden 500.000 virtuele stukjes opgedeeld – BST’s, oftewel ‘BeaG Security Tokens’ – en bied die bij deze via de Donatie-pagina van mijn Blog te koop aan voor slechts 10 euro per stuk.
Zolang de voorraad strekt. Grijp nu uw kans!
Omdat ik uit overtuiging niet deelneem aan de machtige maar corrupte sociale mediawebsites, is dit misschien wel uw enige kans om een uniek virtueel stukje BeaG in uw bezit te krijgen!
Door uw aankoop van BST’s stijg ik snel in waarde, dus uw rendement voor de toekomst is gewaarborgd.