BG 88 – Je auto wassen voor je Instagram

Net buiten Rustig Belgisch Dorp, aan de Grote Baan (ja echt, zo heet hij), is een autowasstraat. Stel je daarbij niet zo’n volautomatische wasstraat voor, maar gewoon een lang dak met daaronder een rij halfopen, door schuttingen afgescheiden hokjes, waarin je zelf je auto wast. De Maakster had net haar auto afgespoten en reed hem naar buiten om het interieur schoon te maken met een stofzuiger.

In het hokje naast haar arriveerde een donkerblauwe BMW, model duur. Het voertuig zag eruit alsof het thuis binnen twee minuten met een stofdoekje schoongemaakt had kunnen worden. Er stapte een koppel twintigers (v/m) uit, die er niet bepaald typisch uitzagen als mensen die een auto gingen wassen. De Maakster, in een oude spijkerbroek en met waterbestendige oude schoenen aan haar voeten stak er nogal sjofel bij af.

De slanke, gespierde man droeg een wijde kaki-broek tot op de grond, waaronder grote sportschoenen in blinkend wit en zilver. Rond zijn borstkas spande een bijna lichtgevend wit shirt en zijn keurig met gel in model gekamde haren werden op hun plaats gehouden door een zonnebril met zilverkleurige glazen. De man was gladgeschoren en het zou De Maakster niet verbaasd hebben als ook zijn wenkbrauwen bijgeplukt waren en er een lichte foundation op zijn gezicht was aangebracht.

De tengergebouwde vrouw droeg een witte vitrage-achtige broek, met wijduitlopende pijpen, waarvan de uiteinden ondanks haar gevaarlijkhoge hakken over de grond sleepten. De broek was doorzichtig en een wit driehoekje aan de achterkant suggereerde een minuscuul stukje ondergoed. Haar mouwloze topje was ook wit en met opzet een maatje te klein, zodat het spande om haar geleasede parmantige borsten. Haar blonde golvende haren waren met zorg gestileerd en haar gezicht ging verborgen onder een laag make-up. Haar lippen stonden permanent op tuit.

Toen de man de ‘vuile’ auto fanatiek waste, leek het of de vrouw wat met haar telefoon stond te friemelen. Bij nadere beschouwing was ze haar autowassende partner aandachtig aan het filmen. Na een tijdje staakte hij even de waterstraal, zodat zij een statief uit de auto kon halen om haar telefoon op te monteren alvorens verder te filmen.

Terwijl De Maakster de stofzuiger even later opborg, wisselde het stel van positie. Zij legde haar telefoon en statief in de auto, hij haalde er zijn camera uit. Ze werkte haar lippenstift nog even bij en toen was het háár beurt om de auto te ‘wassen’. De pijpen van haar vitragebroek waren inmiddels tot aan haar knieën nat en vies en ze wankelde met haar natte voetjes in haar hoge hakken, maar dat leek haar allemaal niet te deren. Ze wrong zich in typische Instagram-bochten om de auto te ‘wassen’: gehoekte heupen, getuite lippen en een ver achteruitgestoken, vrijwel niet bestaand kontje. Tot overmaat van denkbeeldige ramp spetterde ze ook nog ‘oeps’ haar topje nat.

De Maakster had genoeg gezien en reed haar blinkend schone auto terug naar huis.